Yogapraktijk de vlinder

Yin Yoga

Yin yoga is een rustige en liefdevolle vorm van yoga. Het kenmerkt zich door ontspanning en het opzoeken van milde strekkingen. Bij deze vorm van yoga stimuleren we het bindweefsel en proberen we de spieren zo veel mogelijk te ontspannen. Bindweefsel bevindt zich in ons hele lichaam, om onder andere organen, spieren en gewrichten. De yin yogahoudingen worden in het begin 3-6 minuten aangehouden, zo wordt het bindweefsel geleidelijk gestimuleerd en gerekt. We beginnen rustig aan en bouwen de tijden gedurende de lessen langzaam op.

Doordat Yin yoga een vrij statische vorm van yoga is, bereik je al gauw een ontspannen en meditatieve staat. Dit is heel fijn voor je geest. Even lekker onthaasten en niets moeten. Het enige wat je hoeft te doen is, in het moment aanwezig zijn en jezelf toestemming te geven om te 'zijn'. Yin yoga kan ook een fijne aanvulling zijn als je (intensief) sport. Doordat we met het bindweefsel werken, is dit ook weer goed voor je spieren. Voel je welkom om deze fijne vorm van yoga te ervaren!

Yin Yang Yoga

Yin Yang yoga is een combinatie van de rustige houdingen uit de Yin yoga en bewegingen uit actieve yoga. Net zoals in het symbool van Yin en Yang, zien we dat het een niet zonder het andere is. In deze les spelen we met het overgaan van beweging in rust en vinden we rust in het bewegen. We zullen ongeveer een half uurtje bewegen (denk aan een maangroet, aardegroet, dans) en een half uur Yin yogahoudingen doen. Voel je welkom om deze vorm van yoga te ervaren!

Even voorstellen:

Mijn naam is Julie Boitelle. Yoga en Meditatie zijn mijn grote passies. Ongeveer 10 jaar geleden is mijn interesse in spiritualiteit gegroeid en ben ik begonnen met meditatie en daarna met yoga. Mijn yogaopleiding heb ik in Amsterdam gevolgd en daar heb ik veel inspiratie op gedaan voor mijn lessen. Verder blijf ik bijscholingen volgen. Ik vind het erg leuk om samen met jou op ontdekkingsreis te gaan wat yoga voor jou kan betekenen! Kom ervaren wat rust, zelfliefde en gronding voor jou kunnen doen, zowel op geestelijk als lichamelijk gebied. Mijn lessen kenmerken zich door openheid, vriendelijkheid, liefde en vrijheid.

"Be yourself, it's the most beautiful thing you can be"

Graag ontmoet ik jou in een van mijn lessen!
Namaste, Julie

Yin en Yin Yang Yoga lessen

Op maandag en woensdag. Zie het actuele lesrooster.
Voor meer informatie kun je Julie mailen: yogastudiolalune@gmail.com